1 нещо, което трябва да направиш, ако искаш веднъж завинаги да излезеш от “Зоната на Комфорт”

Мястото, на което растем, е извън зоната ни на комфорт!

Ако ти е прекалено лесно и комфортно, ако всеки път знаеш с точност какво ще стане и как ще стане, това значи или че си велик, или че не се предизвикваш достатъчно, като най-често е второто. По семинарите си питам хората каква е средата им, кои са петимата души, с които прекарват най-много време заедно. След което ги карам да напишат доходите на тези хора, както и своите. Интересното е, че има много истина в старото клише: „Кажи ми кои са приятелите ти, за да ти кажа какво е бъдещето ти!“. Още по-интересното е, че много често доходите ни, физическата ни форма, щастието ни са средното на петимата души, с които прекарваме времето си.

Както е казал Джим Рон: „Ние сме средното на петимата души, с които прекарваме времето си“.

Нека те попитам нещо!

Ако си в стая с петимата души, с които най-често прекарваш времето си, кой е най-умният, кой е в най-добра физическа форма, кой е най-добре финансово, кой е най-щастливият?

Повечето хора при тези въпроси отговарят с огромна усмивка на лице: „АЗ!”.

Ако си Ти, то тогава какво правиш в тази стая?!

Това, разбира се, не значи да обърнеш гръб на хората, които те обичат, това значи да си дадеш възможност да минаваш през много различни стаи, да се предизвикваш, да излизаш от зоната си на комфорт, да учиш от различни хора. Семейството и приятелите са, за да ги обичаш, не да ги съдиш! Има много хора по света, не се ограничавай само с няколкото, които познаваш, и най-вече не се ограничавай с „Аз това го знам!“

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *