Решенията, които подобряват качеството на живота ни!

Думата „решение” идва от латинското decidere, чийто корен буквално означава „убивам, отрязвам”.

Да решиш, означава да отрежеш, убиеш всички други опции. Един от най-добрите такива примери идва от Юлий Цезар. Когато римската империя напада Англия преди 2000 години, войниците виждат численото превъзходство на врага и започват да мислят за отстъпление. Цезар ясно осъзнава, че с такава нагласа битката е загубена, преди да е започнала. Затова той заповядва да изгорят корабите, с което премахва всяка възможност за отстъпление и връщане назад. „Или завладяваме острова, или умираме!” Естествено, победата не закъснява.

Когато вземем решение да изгорим корабите, тогава единствената оставаща възможност е да превземем острова. Най-хубавото е, че можем да използваме тази тактика във всяка сфера на своя живот. Всички оправдания, извинения, цялото хленчене и мрънкане са „съвременните“ начини за бягство и отстъпление. Когато обвиняваме обстоятелствата или другите хора, това е отстъпление, когато не поемаме 100% отговорност за осъществяването на своите цели и желания, това е бягство, когато се оплакваме, ние се отказваме. Време е да променим това, по-добре е да започнем неподготвени сега, отколкото да започнем подготвени… никога. Време е да изгорим корабите и да превземем острова на своите мечти сега! Всичко, което трябва да направим, е да започнем сега!

Как да започна сега?

Първото нещо, което трябва да направиш е да инвестираш време.

Блокирай определени часове в своето ежедневие, които вече не ти принадлежат и каквото и да стане, не могат да бъдат заменяни.

Например аз тренирам 3 пъти седмично с треньор по 2 часа. Това време не ми принадлежи, то принадлежи на моята мечта да съм в много добра физическа форма и да имам енергия. Това време принадлежи на бъдещата ми версия.

Независимо от сферата, в която искаш да се развиваш, дали ще е личностно развитие, здраве, бизнес, финансова свобода, комуникация и взаимоотношения, йога, народни танци… ти трябва да инвестираш (блокираш) време, в което да превърнеш тази мечта в реалност чрез действие.

Именно по този начин написах 5 от моите книги – блокирах време за това.

Обикновено, когато пиша книга, аз си лягам по-рано (между 21:00 и 22:00 часа) и ставам в 4:00. От 4:00 до 10:00 мога да пиша напълно необезпокояван, след което започва денят ми.

Много хора си казват, че и те искат да напишат книга, НО нямат време. Така и става, прави са – те нямат време.

Когато нямаш време – Създай време!

Както виждаш в горния пример, аз създавам време, като заменям времето, в което обикновено правя доста безсмислени неща (след 22:00), с това да сбъдна мечтата си. Огромната разлика обаче е, че мечтата ми е на първо място, не на последно. Ако мечтата ми е да помогна на хиляди хора с писането на книга, то това ще бъде сложено на първо място, ако мечтата ми е да стана музикант или фитнес инструктор, то това ще е на първо място.

Каква е твоята мечта и на кое място е тя в момента?

Нека направим това упражнение сега!

Седни с лист и химикал и блокирай часовете, в които ще работиш (действаш) по своята мечта.

Без да платиш цената, няма как да получиш желания резултат. Най-хубавото е, че когато вземеш решение да платиш цената, другото е много лесно, защото ти вече си решил, няма връщане назад, изгорил си лодките за бягство. Когато непрекъснато повтаряме тези действия, те с времето се превръщат в навици, които изграждат нашия живот.

One comment

  1. Точното послание се появи в точния момент.Благодаря!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *