Колко се раздаваш в работата си от 0 до 10?

Колко от 0 до 10 се раздаваш на работата си?

Много хора биха отговорили уверено, че се раздават винаги на 10. А аз винаги питам: “Дали наистина е така?”

Други казват: “Юли, аз не се раздавам 10/10 на работата си, защото не я харесвам?” Има и трети тип, които с радост казват, че ако шефът им се “раздава” и те ще го правят.

Наистина се замисли колко се раздаваш, защото най-честият отговор е числото 3. Това дори и аз не мога да си го обясня. Ако и ти в този момент си мислиш за това число, добре дошъл в клуба!

Това, което ще прочетеш надолу, може да не е ново за теб, но благодарение на което можеш да постигнеш изключителни неща.

Ако винаги се раздаваш 3/10 на работата си, колко добър ще ставаш в нея? Колко пари ще изкарваш? Как ще служиш на фирмата си? Изобщо, дали ще се развиваш?

Представи си, че на земята има щанга, която тежи 100 килограма. Ако отидеш и се раздадеш 3/10 ти няма как да я вдигнеш. Ти дори не опитваш. За да я вдигнеш, раздай се 10/10. Дай всичко от себе си, просто опитай.

Казвам го на всички хора, навсякъде: Раздавай се не заради шефа, заплатата, мнението на хората или облагите от това. Прави го заради себе си.

Когато не се раздаваш, ти не напредваш, ти не се развиваш и точно в това се крие проблема. Ако не искаш да се раздаваш на работата си, защото не я харесваш и просто скатаваш, прави през това време нещо друго. Раздавай се на друго място 10/10.

Последните 2 години в университета аз не учех нищо общо с фармацията, а се раздавах на максимум за целта си: да стана по-добър покер играч.

Ако просто работиш някаква работа временно, за да се издържаш, използвай времето, в което “броиш мухите”, за да се развиваш.

Не ходи на фитнес, за да си гледаш в телефона, а се раздай изцяло. Гледането в телефона не ти носи никаква физическа стойност, а ти губи времето. Раздай се за целта си, дай всичко от себе си за мечтата си.

За да стигнеш по-бързо целта си, дори и докато работиш “гадната работа”, просто се раздавай за това, в което гориш.

Когато се раздаваш 3/10, ти тренираш за посредствен, ти ставаш посредствен. От това понякога е почти невъзможно да се измъкнем.

Направи всичко това така, че да ти харесва. Раздавай се и се забавлявай. Заедно с това, промени живота си още СЕГА!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *