Съвет към всички, които искат да се занимават с Личностно развитие!

Когато започнах да се занимавам с личностно развитие, ми беше ясно, че за да мога да служа на хората, трябва да развия качества. Също така ми беше ясно, че ми е нужна много практика. Това, което повечето не разбират, е, че аз взимам практиката доста по-бързо, тъй като правя множество повторения. Обем, обем, обем!

За последните 5 години имам над 5 000 напълно безплатни видеа в социалните мрежи, с екипа сме направили много повече съдържание не само от хора в същата сфера, а дори повече от ютубъри и други влогъри, инфлуенсъри и някои медии.

Преди месец работих с изключително успешна жена, която искаше да стане коуч и да помага на хората чрез семинари, книги и обучения. Когато прегледах какво е правила до момента, видях, че нещата няма да станат. Тя непрекъснато се залъгваше, че ѝ трябва повече време, без да осъзнава, че това, което ѝ беше необходимо, бе повече обем. Поради някаква причина не си даваше сметка, че за последните 3 години имаше едва около 30-тина видеа, като никое от тях не надхвърляше 5 минути. Усилието, което тази жена бе положила, за да създаде автентично съдържание, с което да помага на хората безплатно, бе около 2-3 часа за 3 години.

Как очакваме да сме успешни, ако посвещаваме по час на година?! Предизвикателството, което ѝ поставих, бе в следващия месец да направи 30 часа автентично видео съдържание, също така я предупредих, че в противен случай ще я уволня. Спомням си как се засмя и ми отговори, че няма как да се случи, понеже не съм ѝ шеф и тя си е платила за моето време. Тя още не разбираше, че моето време не се заплаща само с пари, а и с резултати, тъй като аз нямам никакво желание да се занимавам с хора, които посвещават по час на година за своята мечта.

Месец по-късно предизвикателството бе изпълнено и някак си, незнайно как, дамата в момента живее своята мечта. Защото започна, преди да е готова! Тя никога не бе измервала в часове колко истинско усилие е полагала, и когато видя числата, бе в пълен шок, понеже си мислеше, че много се раздава, но просто не ѝ стига времето и не знае как да го направи. Тогава осъзна, че е невъзможно да знаеш как да направиш нещо, ако му отделяш по час на година.

Огромна част от хората подценяват колко повече действия трябва да предприемат, за да се случват нещата, и това е предимно защото не измерват. Когато измерваме, когато числата говорят, експертите мълчат. Направи така, че числата да говорят, посвети време, в което да действаш, не да се чудиш, направи така, че да измерваш колко часа са ти необходими за упражняване на нужните умения.

Повечето хора надценяват това, което могат да направят за година, и подценяват онова, което могат да направят за десетилетие. Така е поради две основни причини:

  • Не измерват.
  • Не разбират Осмото чудо на света (сложната лихва).

Всичко, което трябва да направим, е да започнем, преди да сме готови, да измерваме и да напредваме само с 1% на ден!

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *