Правиш ли тази критична грешка във връзката си?

   “Намерих своята половинка!” – това според мен е едно от най-ограничаващите вярвания. То непрекъснато ни спира да бъдем щастливи, както когато сме във връзка, така и когато сме сами.

Хората, които в момента не са във връзка, страдат изключително много от това вярване, тъй като постоянно търсят другата половинка, половинката, която ще ги направи цели, пълни, достатъчни. Истината обаче е, че никой друг, освен теб самия, не може да те направи цял, пълен и достатъчен. Ние на подсъзнателно ниво имаме очакването, че „половинката“ ще ни завърши, че тогава ще се превърнем в шедьовър.

Естествено, това не се случва, защото ако не се чувстваш цял и пълен сам, няма да се чувстваш цял и пълен и с друг.

            Дълбоко инсталирани ограничаващи вярвания като това ни пречат изключително много да живеем живота на мечтите си, те ни пречат също така да имаме и щастлива връзка. 

Често чуваме и всички тези упреци, оплаквания и критики към „половинката“, че не ни разбира, че не ни подкрепя, че не ни готви, чисти, хвали или каквато друга илюзорна представа сме си изградили за това какво значи да бъдем обичани. Повечето хора непрекъснато се опитват да си набавят тази любов отвън. В повечето случаи това е просто хипер компенсация за липсата на любов, прошка, разбиране към самите себе си. Много е важно да знаем, че ние сме цели, завършени и най-важното – достатъчни! В една интимна връзка всички тези неща вече са и споделени. Ние не сме просто две парчета от пъзел, които трябва да се напаснат.

Всеки един от нас е цял пъзел и в една връзка имаме възможност да споделим своята уникалност с друг.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *