Ако нямаш време, имаш нужда от помощ!

Това може би е най-честото оправдание, зад което се крием, когато отлагаме нещо!

Много по-лесно е да кажем, че нямаме време, отколкото да създадем такова. Да, добре прочете, успешните хора знаят, че времето е един от малкото ресурси, който е както лимитиран, така и разпределен по равно за всички.

Тези, които отлагат и никога не започват, обикновено искат да имат повече време (което е невъзможно), за да започнат, и затова никога не го правят. Най-успешните разбират, че ако нямат време, могат да създадат такова. Можем да направим това, когато знаем кои са 4-те нива на времето и как да ги използваме в своя живот. Много от нас съставят огромни списъци със задачи за деня, които никога не успяват да свършат.

Най-интересното е, че от ден на ден и от месец на месец тези списъци нарастват и нарастват, докато хората не изпушат тотално и не се откажат или не заживеят в тихо отричане и страдание, и тайна надежда, че един магически ден всичко ще се промени, ще се случи някакво чудо, което ще им помогне, и те изведнъж ще станат успешни и щастливи.

Имам страхотна новина: „Това няма да стане!“

Ако нямаме време, можем да си създадем. Нека видим как да го направим! За да можем да създаваме време, трябва да сме наясно как то работи или по-скоро каква е нашата връзка с него. Огромното предизвикателство тук е, че хората бъркат заетост с продуктивност. Не разбирайки 4-те нива на времето и продуктивността, ние няма как да напредваме, защото всичко, което ще се случва, е да имаме повече работа и по-малко време. Когато не разбираме какво е продуктивност и нямаме стратегията, с която да я постигнем, тогава винаги ще я бъркаме със заетост, която ще отнема цялото ни време.

Заетост и Продуктивност!

Разликата между двете е до голяма степен и разликата между успешните и неуспешните хора, между тези, които постигат желаните резултати, и онези, на които все нещо им пречи, не им достига и все някой или нещо са им виновни.

Заетост е, когато просто сме набутали някакви неща в програмата си, с които ние се чувстваме продуктивни, а всъщност не сме. Заетост е, когато просто правим нещо, за да не правим нищо, няма план, няма мисъл и най-вече няма стратегия. Стратегията е специфичен начин за организиране на ресурси с цел постигане на конкретен, измерим резултат.

Продуктивността е запазена марка на стратезите, на хората, които целенасочено организират ресурси и правят ежедневни действия, придвижващи ги в определена посока. Точно затова често ще виждате, че някои работят много повече, но не са на мястото, на което искат да бъдат, най-вече защото работата, която извършват, не допринася за тяхното придвижване натам.

Прекрасната новина е, че продуктивността е нещо, което изграждаме, това е умение, което всеки може да придобие, не е някакъв талант, с който се раждаме.

Ако желаеш да получиш информация как да развиеш своята продуктивност под формата на статия, напиши в коментар ИСКАМ.

115 Comments

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *